h

SP achter plannen doorstart Daags na de Tour

24 mei 2013

SP achter plannen doorstart Daags na de Tour

Daags na de TourDe SP en alle andere fracties hebben afgelopen donderdagavond unaniem de wens uitgesproken om een doorstart van de ronde van Boxmeer te bewerkstelligen. Iedereen kon instemmen met de plannen van burgemeester van Soest in zijn pogingen een commissie samen te stellen die een doorstart van Daags na de Tour mogelijk moet maken.

Tijdens zijn verklaring op de extra ingelaste raadsvergadering gaf burgemeester van Soest een toelichting op de gesprekken die hij met de organisatie en andere belanghebbenden de afgelopen dagen heeft gevoerd. Hij benadrukte dat ‘Daags na de Tour’ een sterk merk is dat moet blijven. Het college wil dan ook kijken of er een doorstart mogelijk is. Wel gaf hij aan dat de gemeente het evenement niet zelf zal gaan organiseren maar wel gaat helpen bij het opstarten van een nieuw op te zetten organisatie.

Hij gaf ook aan dat de wielerbond KNWU de kalender vrij houdt voor de ronde van Boxmeer. Prominenten als Twan Poels (oud-wielrenner), Ton Rombouts (burgemeester van ’s-Hertogenbosch en vice-voorzitter van het NOC-NSF), oud-premier Dries van Agt en natuurlijk SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer hebben tevens hun steun toegezegd.

SP raadslid Theo Weenink benadrukte nog dat er door de anonieme en onjuiste berichtgeving er mensen van de organisatie zijn geschoffeerd.
Voor en na de raadsvergadering was de SP door haar snelle reacties en door de duidelijke bewoordingen ook erg in trek bij media van onder andere NOS Radio 1, Omroep Brabant (Radio en TV) en de BLOS wilde graag reacties van de SP.

Interview met Theo Weenink
Theo Weenink geeft een interview aan Omroep Brabant Radio. Op de achtergrond oprichter en oud-organisator van Daags na de Tour Ad Rijnen.

Radio interview met NOS Radio 1
Radio interview met Omroep Brabant

U bent hier