h

SP vraagt naar stand volkshuisvesting Boxmeer

3 april 2013

SP vraagt naar stand volkshuisvesting Boxmeer

SP BoxmeerIn oktober vorig jaar is er door woningbouwcorporatie Mooiland een onderzoek gehouden onder huurders en eventuele kopers in Boxmeer. De uitslag hiervan zou intussen al aangeboden zijn bij het college van B&W in Boxmeer. Dit is echter nog steeds niet gebeurd. De SP is erg benieuwd naar de uitslag van het onderzoek. Er is behoefte aan betaalbare woningen en de SP wil graag weten of dit ook uit dit onderzoek blijkt.

In het onderzoek zijn de volgende vragen zijn gesteld: aan welke eisen zouden deze woningen moeten voldoen en in welke (huur)prijsklassen zouden ze moeten vallen. Het rapport zou eerst eind december 2012 en later in februari 2013 aangeboden worden. Echter nu ligt het nog steeds niet bij het college van Boxmeer.

Er is duidelijk behoefte om te peilen of er voldoende betaalbare woningen in de Gemeente Boxmeer zijn. De uitkomst van dit rapport, kunnen we dan ook prima meenemen in het volkshuisvestingsplan van de gemeente Boxmeer. Ook woningen voor starters, CPO, grond in pacht en huurkoop woningen zijn onderwerpen die volgens de SP aan bod moeten komen in het volkshuisvestingsplan.

Er is crisis in de woningmarkt en dat zien en voelen we ook in de gemeente Boxmeer. Er worden mondjesmaat betaalbare woningen opgeleverd in 2013 waarvan het overgrote deel koopwoningen terwijl de vraag naar huurwoningen groot is in (de kern van) Boxmeer. Project- ontwikkelaars uit eigen gemeente laten verstek gaan en geven hun geld niet uit aan de verschillende projecten die op de planning staan. Ook de corporatie Mooiland staat onder druk door het rijksbeleid. Hierdoor tracht men de helft van het bezit onder de onderste huurtoeslaggrens te houden.

Mede naar aanleiding van het rapport heeft de SP vragen gesteld aan het college over het rapport en volkshuisvesting in het algemeen.

U bent hier