h

Vragen SP over parkeerplaatsen groepsaccommodatie De Vilt

5 februari 2013

Vragen SP over parkeerplaatsen groepsaccommodatie De Vilt

SP BoxmeerDe SP heeft opnieuw vragen gesteld aan het college over handhavingskwestie bij groepsaccommodatie De Vilt. Op 6 april 2009 heeft de SP al vragen gesteld over het collegebesluit hierover. De vragen hadden destijds betrekking op de aanwezige parkeerplaatsen, of deze aangelegd zijn buiten het aangegeven bouwblok. Het antwoord van het college luidde dat een deze voor een deel zijn aangelegd binnen het bouwblok en voor een deel zijn aangelegd buiten het bouwblok en op gemeente-grond.

De gemeente heeft destijds negatief gereageerd op het verzoek van de ondernemer om de betreffende strook gemeentegrond aan te kunnen kopen voor het legaliseren van deze parkeerplaatsen. Met betrekking tot de parkeerplaatsen buiten het bouwblok zou alsnog handhavend opgetreden worden.

Tot op heden is er nog steeds niet handhaven opgetreden door de gemeente, sterker nog het college heeft in mei 2012 besloten om niet te gaan handhaven maar om te kijken of de situatie gelegaliseerd kan worden. Vanwaar deze ommekeer en vanwaar wordt de raad daar pas begin 2013 van op de hoogte gesteld. De SP heeft opnieuw vragen gesteld en is benieuwd naar de redenen hiervan.

U bent hier