h

SP voert actie voor dubbel spoor

12 oktober 2012

SP voert actie voor dubbel spoor

In mei heeft de SP een onderzoek gehouden onder de reizigers van de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. In totaal werden bijna 1700 enquêtes opgehaald. Belangrijkste conclusies zijn dat 66 procent van de reizigers vindt dat er te weinig zitplaatsen zijn en dat bijna 60 procent van de reizigers dit een probleem vindt. Het onderzoek is voor de SP aanleiding om nu actie te voeren voor dubbel spoor tussen Roermond en Nijmegen.

Veel reizigers zijn ontevreden over de overvolle treinen. Op sommige stations blijven zelfs mensen achter omdat ze niet meer in de trein passen. De SP vindt dit niet kunnen. Doordat de Maaslijn maar een spoor heeft, is het aantal treinen dat kan rijden beperkt en ontstaan er gemakkelijk vertragingen waardoor de dienstregeling regelmatig in het honderd loopt. Er is maar één goede oplossing voor al deze problemen en dat is verdubbeling van het spoor. De provincie en Veolia moeten als het aan de SP ligt samen optrekken om de Maaslijn snel te verdubbelen.

Kijk hier naar de film van de SP Limburg

Kijk voor meer informatie op www.maaslijn.nu

U bent hier