h

SP Uitslagenavond 2012

13 september 2012

SP Uitslagenavond 2012

Nu SPEen strijdbare Emile Roemer sprak woensdagavond in het Paard van Troje in Den Haag honderden aanwezige SP'ers toe op de verkiezingsavond. De SP behoudt ondanks een felle tweestrijd tussen PvdA en VVD de huidige vijftien zetels. Roemer: 'Ja. Ik ben ontzettend trots op deze partij en de miljoen mensen die voor ons partij gekozen hebben. En ja, ik ben ook teleurgesteld. Dat is logisch als je een tijdlang zo hoog in de peilingen stond. Maar dat duurt ongeveer vijf minuten. Onze campagne voor de volgende verkiezingen begint namelijk -zoals we dat van de SP gewend zijn- vandaag.'

Emile Roemer op de uitslagenavond

In gemeenten als Bergen, Sint Anthonis, Cuijk, Gennep, Grave, Groesbeek, Heumen en Mill en Sint Hubert haalde de SP woensdag meer stemmen op dan in 2010. "Daar ben ik trots op", stelt Roemer.

In de gemeente Boxmeer haalde 31,7 % van de stemmen en blijven we daar de grootste partij.

SP Stemmers Bedankt

U bent hier