h

SP Boxmeer stelt vragen over Boxmeerse Kermis

16 augustus 2012

SP Boxmeer stelt vragen over Boxmeerse Kermis

Kermis BoxmeerDe kermis is een uitgaansactiviteit voor het hele gezin, inclusief grootouders. Een volksfeest bij uitstek. In de kleine kernen hebben de kermissen het moeilijk en dreigen te verdwijnen. De kermis in Boxmeer vervult in die zin een regiofunctie. De kop boven het artikel in de Gelderlander “ Kermis Boxmeer kleiner en duurder” zegt genoeg. De SP vindt dit een zeer slechte zaak.

Niet alleen wordt de kermis kleiner, bovendien worden de kermisattracties die de afgelopen jaren stonden opgesteld op het Burg. Hengstplein weggehaald en elders dichter bij elkaar gezet. Zo is ook nog eens de verbinding met het centrum van Boxmeer weg.

De gemeente Boxmeer wil ook een regiofunctie vervullen, maar dan moet de gemeente ook eens gaan kijken in vergelijkbare plaatsen buiten de regio, hoe de kermis er daar uitziet en vooral hoe duur daar een kermiskaartje is. Bijvoorbeeld Venray: alle attracties voor kleinere kinderen 1 euro. En in Boekel beginnen de prijzen van de kinderattracties met vijftig en tachtig eurocent.

De SP vindt het vooral een vreemde, maar eigenlijk in de huidige economische tijd een schandalige zaak dat de prijzen van de attracties in Boxmeer in een aantal gevallen dan ook nog eens met vijftig procent worden verhoogd naar een onbetaalbaar niveau. Simpel gezegd: meer betalen voor minder en een hogere drempel voor de krappe portemonnees in onze gemeente.
De SP heeft hierover dan ook de volgende vragen aan het college.

  • Heeft de gemeente Boxmeer de pachtprijs voor de exploitanten verhoogd of welke reden is er voor deze plotselinge prijsstijging?
  • Is het een zelfstandige actie van de kermisexploitanten zelf?
  • Deelt het college de mening van de SP dat deze prijsverhoging van soms wel vijftig procent de kermis voor een deel van onze inwoners onbetaalbaar maakt en dat dit ongewenst is?
  • Hoe gaat het college regelen dat er in de toekomst weer een prijsvriendelijker kermis in Boxmeer komt?

Het wachten is op de antwoorden van het college.


U bent hier