h

SP Boxmeer op NK Maasheggenvlechten

7 maart 2012

SP Boxmeer op NK Maasheggenvlechten

NK Maasheggenvlechten 2012Aanstaande zondag 11 maart vindt het 7e Nationale Kapioenschap Maasheggenvlechten weer plaats nabij Oeffelt. Aan deze mooie groene traditie zit dit jaar ook een rood tintje. SP Boxmeer is goed vertegenwoordigd op het NK. Naast het team van Burgemeester en Wethouders waarin dit jaar ook onze SP wethouder Dick Schaap zal meedingen naar de “ Gouden Hiep” zal ook voor het eerst een team van de SP meedoen. Het SP team bestaat uit: Edmond van Neerven, Wilbur van den Hoven en Winfried Bosters. Hierbij roepen we iedereen op om een kijkje te komen nemen en natuurlijk de SP-ers de nodige support te komen geven.

inds mensenheugenis vormen de Maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. Dit gebied wordt beschouwd als het Oudste Landschap van Nederland. Om het oude, regionale ambacht heggenvlechten nieuw leven in te blazen en dit unieke landschap in ere te houden, is het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten opgezet. Elk jaar komen weer duizenden mensen af op deze gezellige buitendag waar natuur en cultuurhistorie elkaar omarmen.

Een zorgvuldig geselecteerde heg zal in de traditionele Maasheggenstijl gevlochten worden. Elk van de ruim dertig teams van twee of drie personen krijgt een eigen stuk heg toegewezen. Onder het toeziend oog van publiek en jury strijden zij om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zullen vlechters uit Engeland, Frankrijk en Belgiė hun eigen vlechtstijlen demonstreren.

Het gevarieerde nevenprogramma biedt voor jong en oud vertier en informatie. Zo kun je trekpaarden, bijzondere brandrode runderen, vendelzwaaiers, toneel-in-de-wei en muzikanten bewonderen. Kinderen kunnen kalfjes aaien, pony rijden en hun eigen Maasheggenwerkstukjes maken. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer veel informatiestands met natuur, cultuurhistorie en kunst in een grote horecatent.

Datum: zondag 11 maart, 11.00-16.00 uur (16.30 uur prijsuitreiking)
Locatie: Oeffelt (tussen Boxmeer en Cuijk, routeborden volgen)
Toegang en parkeren gratis
Meer informatie: www.maasheggen.nl

U bent hier