h

SP voorman Emile Roemer opent expositie KUNSTKOLK

10 september 2011

SP voorman Emile Roemer opent expositie KUNSTKOLK

Ter ere van het eerste lustrum van de KUNSTKOLK, een kunstenaarscollectief van kunstenaars uit de gemeente Boxmeer, heeft Emile Roemer de expositie op feestelijke wijze geopend. Onder het motto “Kunstkolk houdt de vaart erin” presenteren alle kunstenaars hun kunst in de vorm van b.v. altaartjes, tempeltjes en heilige huisjes.Emile Roemer benadrukte in zijn toespraak bij de opening dat kunst erg belangrijk is voor zowel jong als oud. “Het is een graadmeter voor de kwaliteit en het welzijn van de samenleving”.

Verder sprak hij de hoop uit dat kunst niet alleen ontroert, maar mensen ook aanzet om zichzelf verder te ontwikkelen. Hij deed een oproep aan de kunstenaars om het publiek actief te benaderen, zodat kunst beter onder de aandacht wordt gebracht bij de mensen want onbekend maakt onbemind. Tevens deed Emile een oproep aan de politiek om kunst niet alleen maar als kostenpost te zien.

Het 5-jarig bestaan van de KUNSTKOLK wordt gevierd van 9 t/m 18 september. De expositie vindt plaats in De Refter en op het Raboplein van Cultureel Centrum De Weijer t/m 11 september. Daarnaast is van 9 t/m 18 september een overzichtsexpositie te zien in de Kapel van Cultureel Centrum De Weijer. In deze twee weken zullen ook verschillende etalages in het winkelcentrum van Boxmeer gevuld zijn met kunstwerken van de deelnemers. Reden genoeg dus, voor een dagje kunst kijken in Boxmeer.

U bent hier