h

Fiets in het rek, is nog niet zo gek?

27 september 2011

Fiets in het rek, is nog niet zo gek?

Misschien heb je ze afgelopen zaterdag zien hangen, de eerste affiches getekend met SPonsje. Met deze eerste SPonsje actie wil de aandacht vestigen op het tekort aan fietsenrekken in en nabij het centrum van Boxmeer. De gemeente Boxmeer wil dat iedereen zijn of haar fiets in een fietsenrek plaatst voor netheid en veiligheid.

Dit is op zich een goed streven dat gesteund wordt door de SP. Maar dan moeten er wel voldoende fietsenrekken beschikbaar zijn en niet onbelangrijk, op de juiste plaats.
Niet bij alle ingangen van het voetgangersgebied in het centrum is een fietsenstalling aanwezig, bijvoorbeeld bij de Petrus basiliek. En waar er wel fietsenstallingen zijn, zijn er vaak niet voldoende stallingen. Ga op vrijdag of zaterdag maar eens kijken bij de fietsenstallingen bij het voormalige kantongerecht en bij de Albert Heijn.

Verder is er sinds kort ook een fietsverbod op het Burgemeester Hengstplein. Hierdoor moet men met de fiets aan de hand helemaal naar de Albert Heijn lopen om daar je fiets te stallen. De SP vindt dit geen goede situatie en zal met de wethouder gaan bespreken of het fietsverbod op het Burgemeester Hengstplein mogelijkerwijs op te heffen is. Hierdoor wordt de levendigheid van het plein hersteld. Deze is grotendeels verdwenen door de aanleg van het nieuwe plein en het fietsverbod wat er geldt. Het fietsverbod moet uiteraard wel kunnen gelden bij evenementen op het plein.

U bent hier