h

Dick Schaap beoogd nieuwe wethouder Boxmeer

24 maart 2011

Dick Schaap beoogd nieuwe wethouder Boxmeer

Als de gemeenteraad en de SP-afdeling groen licht geven, wordt Dick Schaap uit Beugen de nieuwe wethouder die namens de SP in het college van Boxmeer gaat plaatsnemen. Schaap (48) is werkzaam als projectleider bij Intervet en is doctor in de medicijnen.

Hij volgt Bert Moeskops op, die in januari zijn functie wegens persoonlijke en medische redenen neerlegde.

Dick Schaap werd geboren in Ursem, Noord-Holland, en groeide grotendeels op in Vught. Hij studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast deed hij onderzoek in de Verenigde Staten en Engeland en werkte hij als wetenschapper bij het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam.

Schaap werkte 13 jaar bij Intervet in Boxmeer en noemt zijn overstap naar het wethouderschap “interessant en uitdagend”. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek en bestuur. Sinds ik de laatste jaren steeds meer bij de SP betrokken raakte,is die interesse alleen maar gegroeid. En toen Bert Moeskops in januari ermee stopte, ben ik gevraagd om mee te doen in de sollicitatie-procedure. Ik besefte: zo’n kans krijg je maar één keer”.
Schaap zal onder meer de portefeuilles sociale zaken, WMO, ouderen, jongeren en onderwijs voor zijn rekening nemen.
Lees hier het interview met D Schaap

U bent hier