h

Verkiezingscampagne provinciale staten.

5 februari 2011

Verkiezingscampagne provinciale staten.

Boxmeer – Op 13 februari start de landelijke verkiezingscampagne van de SP voor de provinciale statenverkiezingen. Deze verkiezingen worden op 2 maart a.s. gehouden. De SP hoopt dat veel mensen gaan stemmen. Natuurlijk moet ieder voor zichzelf uitmaken waar hij of zij op gaat stemmen. Maar het zou toch mooi zijn als veel mensen gaan kiezen voor een sociale samenleving. Een samenleving van eerlijk delen, zorg voor iedereen en goed en betaalbaar onderwijs.Op de SP-kieslijst van de provincie Brabant staan ook twee mensen uit Boxmeer, namelijk Sohela Hosseini en Jan van Neerven.

Het eerste PROTEST-verkiezingsbord is door hen samen beplakt

Premier Mark Rutte ziet de verkiezingen van 2 maart als test voor zijn regering. Die handschoen nemen wij graag op. De SP gaat voor een test zorgen, een pro-test wel te verstaan. Protest tegen het sociale afbraakbeleid van deze regering. Op de verkiezingsborden zult u dan ook SP-posters zien hangen met PRO-TEST erop. Wij hopen hiermee zoveel mogelijk kiezers te mobiliseren om te gaan stemmen voor een menselijke samenleving.
Een Pro-test vóór een fatsoenlijke salaris, en tegen bonussen. Een Pro-test vóór het eerlijk delen van zorgkosten in plaats van het basispakket uit te kleden. Een Pro-test vóór goed onderwijs voor iedereen, in plaats van studeren afhankelijk te maken van je portemonnee. Een Pro-test vóór Afghanistan, maar tegen de oorlog. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Wat de provinciale staten verkiezingen extra bijzonder maakt is dat je hiermee ook meteen de zetels in de eerste kamer kiest. En met dit rechtse beleid is een linkse (en dus sociale) Eerste kamer heel hard nodig. De Eerste kamer controleert en toetst nieuwe wetsvoorstellen die door het kabinet of de Tweede kamer ingediend worden.
In de aanloop naar de verkiezingen worden er SP-verkiezingskranten en SP-valentijnskaarten verspreid. Hoe krachtig het protest op woensdag 2 maart klinkt, hangt volledig af van hoeveel mensen er komen stemmen. Traditioneel is de opkomst niet zo hoog bij provinciale verkiezingen. Dit betekent dat echt iedere stem telt. Thuisblijven helpt niet. SP stemmen wel.
Stem voor solidariteit, menswaardigheid en gelijkwaardigheid in Brabant!

U bent hier