h

‘Serious’ bijdrage aan Boxmeers Request

23 december 2010

‘Serious’ bijdrage aan Boxmeers Request

BOXMEER – Woensdag bood (lokaal) SP-prominent Emile Roemer namens de afdeling Boxmeer een cheque ter waarde van 350 euro aan de Serious Request-actie van scholengemeenschap Metameer (voorheen Stevensbeek) in Boxmeer aan. Inmiddels staat de teller bij de nog lopende actie onder de lokale SP-leden op ruim 500 euro. Voorwaar een mooie prestatie van de Boxmeerse socialisten.

Ook dit jaar staat radio 3FM in de week vóór Kerstmis in het teken van de actie Serious Request: 3 DJ’s zitten een aantal dagen in Eindhoven dit jaar zonder te eten in een glazen huis voor een goed doel: ze draaien tegen betaling plaatjes en hopen op deze manier heel veel geld binnen te halen. Het goede doel dit jaar zijn de slachtoffers van HIV, en dan vooral kinderen die wees zijn geworden door aids.

Boxmeer

Nu hebben leerlingen van Metameer Jenaplan Boxmeer deze week ook een glazen huis ingericht. Daar hebben ze op maandag, dinsdag en woensdag tijdens de grote pauze plaatjes gedraaid (op verzoek en tegen betaling) voor het goede doel dat verbonden is aan Serious Request: de HIV-slachtoffers. Op donderdag zullen ze de hele dag “open huis” houden.
Op vrijdag zal de klas die het meest heeft opgehaald, afreizen naar het landelijke glazen huis in Eindhoven, om daar de opbrengst van de Boxmeerse actie te gaan overhandigen.
Net als in de landelijke actie zijn ook "beroemdheden" gevraagd hun opwachting te doen. Ook SP-voorman Emile Roemer is voor deze ludieke, maar zeker ook nuttige actie uitgenodigd, met de vraag of hij een donatie wilde komen doen, en wel op woensdagmiddag rond 12.45 uur.
Het SP-bestuur heeft, nadat zij van het optreden van Emile op de hoogte waren gebracht, besloten tot een ledenactie. Aan de oproep tot doneren is ruimhartig gehoor gegeven. Tot woensdagmiddag was al een bedrag van 350 Euro toegezegd. Voor dat bedrag heeft Emile tijdens zijn bezoek trots een grote cheque overhandigd. Ten tijde van het schrijven van dit bericht was het bedrag van 350 euro al gegroeid tot 500 euro.
Wij willen iedereen die heeft bijgedragen hartelijk danken!

U bent hier