h

Lokale SP-steun voor acties postbodes TNT

17 november 2010

Lokale SP-steun voor acties postbodes TNT

De postbodes zijn in actie. Voor een respectvolle behandeling op de werkvloer, tegen massaontslag en intimidatie; voor een fatsoenlijke cao voor alle bezorgers en tégen stukloon en uitbuiting. De SP steunt hen daarbij in de vorm van het comité Red de postbode. * Boxmeerse SP’ers staken de lokale postbodes een hart onder de riem.Op het postkantoor in Boxmeer meldden zich op woensdag 17 november in alle vroegte enkele lokale SP-leden om de postbodes letterlijk een hart onder de riem te steken.

Nu al maandenlang praten niet het gewenste resultaat oplevert, hebben dinsdag 16 november de postbodes in het hele land het werk neergelegd en zijn massaal opgetrokken naar het hoofdgebouw van TNT in Den Haag. Er wordt nu verder onderhandeld. Als deze onderhandelingen niet leiden tot een goed resultaat, zal de druk verder opgevoerd worden: donderdag 25 en vrijdag 26 november zal dan weer geen post bezorgd worden

Boxmeer

Om hun steun te betuigen bezocht op woensdagmorgen 17 november een afvaardiging van SP Boxmeer de TNT-vestiging in Boxmeer om de postbodes een welgemeend hart onder de riem te steken. Daartoe hadden ze een ballonnen Sint bij zich. Het liefst had Sint’’ de postbodes natuurlijk een goed arbeidscontract aangeboden, maar zover is het nog niet. Daarvoor moet helaas nog verder actie worden gevoerd.
Om het gevoel van grote solidariteit te betuigen werd een symbolisch hart onder de riem aangeboden. Dit ging vergezeld met een aantal taarten. De SP’ers werden hartelijk ontvangen en hun gebaar werd zeer op prijs gesteld. Onder het genot van een kop koffie werd verhaald over de problematiek en over de stakingsdag in Den Haag.

U bent hier