h

Boxmeerse neus in ‘Binnenhof-boter’

12 oktober 2010

Boxmeerse neus in ‘Binnenhof-boter’

Van tijd tot tijd wil de SP Boxmeer de mensen in onze regio in de gelegenheid stellen de politiek ook eens zelf van nabij mee te maken. Op vrijdag 8 oktober was het al weer de vierde keer dat er een busreis richting het Haagse Binnenhof vanuit Boxmeer werd georganiseerd. En… opnieuw met de echte SP-bus! De bus was voor het grootste gedeelte gevuld met dames van Vrouwen Organisatie Vierlingsbeek Groeningen. Daarnaast was een twintigtal senioren uit Boxmeer en omstreken van de partij.

De gastheer was Rudolf van Brederode, werkzaam op het secretariaat van de SP-fractie. Hij verzorgde op de heenweg een kop sterke koffie. Rond 12.15 uur kwam het ‘Boxmeerse gezelschap’ aan op het Binnenhof.De deelnemers vielen meteen met hun neus in de politieke boter van de kabinetsformatie met komende en gaande kandidaat-ministers en staatssecretarissen. Tussen het eigen programma door kon aanstaand minister Henk Kamp worden gespot. Echter, geen politiek zonder echte ‘actie’: vanuit de bus hadden we ook al gezien, hoe op het Malieveld een demonstratie aan de gang was. Orkestleden die hun ongenoegen kenbaar maakten tegen de kabinetsplannen om zoveel op cultuur te korten.

Na lekkere broodjes en koffie/thee werd een algemeen informatiefilmpje over het functioneren van de Tweede Kamer getoond, gevolgd door een rondleiding door het gebouw door de SP-fractiemedewerkers Guido en Joost. Hoogtepuntjes daarin zijn en blijven de oude Tweede Kamerzaal, de van tv bekende ‘wandelgangen’ en natuurlijk de Handelingenkamer, zeg maar de oude Tweede Kamerbibliotheek. Deze in Chinese stijl ingerichte ruimte straalt een heel bijzondere sfeer uit.
Na afloop van de rondleiding was er nog gelegenheid om ‘onze’ Emile Roemer vragen te stellen over bijvoorbeeld hoe het nu is om fractievoorzitter in Den Haag te zijn, wat het werk zoal inhoudt, hoe hij het werk ervaart etcetera.
Rond 16.00 uur verwachtte de chauffeur ons weer terug bij de bus, om de terugreis te hervatten. Aan de reacties te horen hebben de deelnemers het ook deze keer weer als een zeer interessante, maar ook zeer gezellige dag ervaren. Samengevat: “Zéér de moeite waard! Héél erg leuk om het politieke toneel eens van zo dichtbij te bekijken!”
Op de foto’s enkele sfeerimpressies van het ‘Boxmeerse bezoek’.

U bent hier