h

Eerste SP-Burgemeester in Boxmeer

24 juni 2010

Eerste SP-Burgemeester in Boxmeer

Boxmeer - Na 35 jaar keihard knokken en werken aan een goed bestuur, heeft de SP afdeling Boxmeer het voor elkaar gekregen dat zij de opvolger van de huidige burgemeester in Boxmeer mogen leveren.
SP voorzitter Ria Crützen is echt helemaal verguld van dit idee. "Echt fantastisch dat dit ons nu zomaar in de schoot valt" zo reageert ze spontaan.
Eerst was er natuurlijk de primeur van Emile Roemer die als Boxmeerse prominent de fractievoorzitter van de landelijke SP werd en nu zien we een straatvechter uit Boxmeer opklimmen naar het hoogste ambt in de gemeente.

Ria Crützen zelf weet niet of ze het nu al mag vertellen " het is nog geheim, dit weekend wordt het pas echt bekend en mogen we het aan iedereen vertellen. Ik kan bijna niet meer wachten, spannend hè"

Wat is nu het geval, de burgemeester en alle wethouders zijn komend weekend een paar dagen weg uit Boxmeer, daardoor wordt automatisch het langstzittende raadslid vervangend burgemeester. Iedereen weet dat, behalve de man die deze zware taak op zich moet gaan nemen: SP raadslid Theo Weenink.
Nadat het hem is medegedeeld blijft Theo er nogal koel onder. "Och, je doet je werk en als het vaderland je roept dat ga je"
SP fractievoorzitter Winfried Bosters is blij met de bestuurlijke ervaring die de fractie nu binnenhaalt. "Dat kan altijd van pas komen, als burgemeester heb je een breed lobby-netwerk, dat is nooit weg."

Theo zelf ziet het allemaal niet zo zwaar "Het gaat me zeker lukken" zo zegt hij. "Boxmeer is een hele mooie gemeente, daar ga ik nu eens een paar dagen van genieten vanuit een ander gezichtspunt."
Echt Theo!

U bent hier