h

Boxmeer heeft juist nu bestuur met SP nodig’

2 februari 2010

Boxmeer heeft juist nu bestuur met SP nodig’

BOXMEER - Bert Moeskops uit Vierlingsbeek voert bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen de lijst van de SP Boxmeer aan. Met de komende magere (crisis)jaren voor de deur is zijn boodschap aan de Boxmeerse kiezer even simpel als helder.
“Met de SP in het college is er bestuurlijke rust gekomen en gebleven, er is een degelijk sociaal beleid én mensen worden meer serieus genomen.

Juist nu het economisch tegenzit, is het volgens hem belangrijk dat de kiezer de SP in het college houdt. “Dit zijn de tijden waarbij het op lokaal niveau bij uitstek aankomt op solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid. Daarom SP. Juist nú!”
Moeskops geeft aan “dat de SP ondanks alle Haagse ‘tegenwerking’ in de gemeente Boxmeer het sociale gezicht heeft opgepoetst de afgelopen acht jaar. “Wij hebben zo’n 95 procent van ons coalitieakkoord gerealiseerd of in gang gezet; en dat zonder noemenswaardige lastenverzwaring voor onze inwoners. De financiën zijn op orde, de openbare ruimte en onze voorzieningen liggen er allemaal redelijk goed bij. Daarbij valt te denken aan scholen en sociaal-culturele accommodaties, mar ook de openbare ruimte. Wij hebben grotendeels gedaan, wat wij hebben beloofd. Ook dáárom is de SP uw stem waard. Oók daags na partij de verkiezingen heeft u iets aan de SP.”

Lijstduwer: ‘Overeind gebleven’

Tweede Kamerlid Emile Roemer uit Sambeek is ‘graag’ lijstduwer bij de SP. De oud-wethouder: “De afdeling, fractie en wethouders zijn de afgelopen drie jaar goed overeind gebleven. Het beloofde beleid werd en wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld de overgang van de WMO is in Boxmeer prima geregeld en het aantal mensen in de bijstand is in al die jaren afgenomen. In Nederlands is dat echt uitzonderlijk! Boxmeer dient inmiddels landelijk als voorbeeld. Dat is een dik compliment waard.”
Lijsttrekker Bert Moeskops is verguld met zijn voormalige politiek voorman als nummer 30 op de lijst. “Het is niet zo maar een lijstduwer. Emile is nog volop actief in de politiek. Het is ook een prima pion voor ons in de landelijke politiek, voor de gemeente en voor de hele regio. Een mooi voorbeeld is het gehandicaptenkonvooi dat hij voor onder andere Boxmeer en de regio heeft weten te behouden.”

‘Niet om de poppetjes’

De SP Boxmeer is volgens Bert Moeskops na het vertrek van zijn voorganger Roemer drieëneenhalf jaar geleden ‘gewoon doorgegaan op de ingeslagen weg’. “Een weg die mensen waarderen. Bovendien kiezen mensen niet zo maar SP en zijn we niet voor niets steeds maar gegroeid in Boxmeer. Daar heeft onze afdeling al die jaren hard voor gewerkt en wordt nog hard voor gewerkt. Mensen kiezen bij ons voor onze visie op de maatschappij, onze lokale speerpunten en de rustige bestuurlijke cultuur. Poppetjes zijn bij ons nooit doorslaggevend geweest.”
Surf ook naar : www.boxmeer.sp.nl

U bent hier