h

Belangstelling speeddaters ‘Elzendalers’ voor SP-visie

24 februari 2010

Belangstelling speeddaters ‘Elzendalers’ voor SP-visie

Traditiegetrouw houdt het Elzendaalcollege in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een ‘speeddate’ voor zijn leerlingen met kandidaten van de verschillende politieke partijen. Ditmaal was dat op woensdagmiddag 24 februari. De SP was als enige partij met twee mensen aanwezig. Lijsttrekker en wethouder Bert Moeskops en ‘oude rot’ Theo Weenink, die altijd al veel belangstelling heeft gehad voor de jeugdige kiezers.
* Bert Moeskops (links) Theo Weenink geanimeerd in gesprek met enkele ‘Elzendalers’

Twee uur lang werden vijf minuten-gesprekjes gehouden tussen de afzonderlijke kandidaten en groepjes van 3, soms 4 leerlingen. Naast tal van jeugdonderwerpen en de vernieuwbouwplannen voor het Elzendaalcollege zelf werd uiteraard ook gevraagd naar de maatschappijvisie van de SP en waarin de SP zich onderscheidt van de overige partijen.

Mensenpartij
Meermaals legden Theo en Bert uit dat de SP van actiepartij door, voor en met mensen is uitgegroeid tot een ‘mensenpartij’ met in Boxmeer stabiele raadsfractie, coalitiepartij en bestuurderspartij. Echter wel zonder haar roots te verloochenen: namelijk de mensen centraal blijven stellen en het contact met de burger en dus ook de kiezer behouden. Ofwel geen fractie zonder actie. Naar de mensen toe en tussen de mensen in streven naar het maximaal haalbare en betaalbare. En dat natuurlijk niet alleen in de laatste maanden of weken voor de verkiezingen, maar de hele raadsperiode van vier jaar door.

* Over belangstelling van de Elzendaalleerlingen hebben SP-lijsttrekker Bert Moeskops en zijn kompaan Theo Weenink niet te klagen.

U bent hier