h

Lijstduwer Roemer: 'Juist nu moet SP in het college'

12 januari 2010

Lijstduwer Roemer: 'Juist nu moet SP in het college'

Na eerder al lijsttrekker Bert Moeskops uit Vierlingsbeek is door de SP Boxmeer nu ook bekendgemaakt dat voormalig wethouder en nu Tweede Kamerlid Emile Roemer de Boxmeerse lijst voor 3 maart gaat ‘duwen’. “Boxmeer heeft juist nu een bestuur met SP-deelname nodig”, aldus de Sambekenaar.

*De lijstduwer Emile Roemer en de lijsttrekker Bert Moeskops op pad in het centrum van Boxmeer.

Roemer geeft ook aan waarom. “Met de SP in het college is er bestuurlijke rust gekomen en gebleven, er is een degelijk sociaal beleid en mensen worden meer serieus genomen. Juist nu het economisch tegenzit, is het belangrijk dat de kiezer de SP in het college houdt. Dit zijn de tijden waarbij het op lokaal niveaubij uitstek aankomt op solidariteit en menselijke waardigheid.”

Mét Moeskops erkent Roemer dat er komende jaren bezuinigd zal moeten worden in Boxmeer door de economische crisis. Roemer:
Maar dan heb ik al zo’n vermoeden, waar de meeste partijen als eerste aan zullen denken. De SP denkt daarbij niet aan onderwerpen als sociaal beleid, thuizorg, wijkvoorzieningen of wijk- en dorpsraden in verband met de leefbaarheid in de gemeente en dorpen.” Moeskops: “Dat is het eerste voorzieningenniveau waarop onze burgers zijn aangewezen. De gemeenten hebben de afgelopen jaren al behoorlijk ingeleverd. Is het dan wel terecht dat de landelijke politiek dit oplegt aan de lokale politiek? Ik denk het niet.”

‘Overeind gebleven’

Roemer laat weten ‘graag’ zijn steun aan de lijst te geven. “Kort na mijn aantreden in 2006 viel het kabinet en werd mij gevraagd ‘naar de Tweede Kamer te komen’. De afdeling, fractie en wethouders zijn in de drie jaar daarna goed overeind gebleven. Het beloofde en mede door mij ingezette beleid werd en wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld de overgang van de WMO is in Boxmeer prima geregeld en het aantal mensen in de bijstand is in al die jaren afgenomen. Boxmeer is wat dat betreft één van de weinige Nederlandse gemeenten en dient inmiddels landelijk als voorbeeld. Een compliment is hier best op zijn plaats.”

Haagse pion

Lijsttrekker Bert Moeskops is verguld met zijn voormalige politiek voorman als nummer 30 op de lijst.“Het is niet zo maar een lijstduwer. Emile is nog volop actief in de politiek. Het is ook een prima pion voor ons in de landelijke politiek, voor de gemeente en voor de hele regio. Een mooi voorbeeld is het gehandicaptenkonvooi dat hij voor onder andere Boxmeer en de regio heeft weten te behouden.”
Moeskops vreest ook niet om vergeleken te worden met zijn vertrokken voorganger. “Emile is nu bijna drieëneenhalf jaar weg uit de Boxmeerse politiek. De SP Boxmeer is gewoon doorgegaan op de ingeslagen weg; een weg die mensen waarderen. Bovendien kiezen mensen niet zo maar SP en zijn we niet voor niets steeds maar gegroeid in Boxmeer. Daar heeft onze afdeling al die jaren hard voor gewerkt en wordt nog hard voor gewerkt. Mensen kiezen bij ons voor onze visie op de maatschappij, onze lokale speerpunten en de rustige cultuur van besturen. Poppetjes zijn bij ons niet doorslaggevend.”

Kandidatelijst SP

De kandidatenlijst van de Boxmeerse socialisten telt tien vrouwen; één op drie dus. De hoogst genoteerde vrouw is het huidige raadslid Hilly van Neerven-Van Campenhout. De hoogste nieuwkomer is ook een vrouw: Patricia van Zuijlen-Eijhout uit de Boxmeerse wijk Luneven op 7. De top tien van de SP Boxmeer bestaat daarmee bijna helemaal uit zittende raadsleden en beide wethouders.
De volledige lijst van de SP bestaat uit de volgende kandidaten:
1) Bert Moeskops,Vierlingsbeek (m); 2 ) Winfried Bosters, Boxmeer-Oost (m); 3) Hilly van Neerven, Boxmeer (v); 4) Theo Weenink, Boxmeer-Noord (m); 5) Edson Manuel,Boxmeer-Noord (m); 6) Sohela Hosseini, Boxmeer-Luneven (v); 7) Patricia v Zuijlen-Eijhout, Boxmeer-Luneven (v); 8) Gerard Everink, Sambeek (m); 9) Stephan Schaminée, Boxmeer-Luneven (m); 10) Jan van Neerven, Boxmeer (m);
11) Ria Crützen, Boxmeer (v); 12) Mohamed Asadi, Sambeek (m); 13) Gerrit Vissers, Vierlingsbeek (m); 14) Pius van Loon, Holthees (m); 15) Marcel Gerrits, Boxmeer (m); 16) Toos Buurman, Boxmeer (v); 17) Frido Arnts, Beugen (m); 18) Fred Baskind, Oeffelt (m); 19) Arno Hendriks, Boxmeer (m); 20) Els Beerten, Boxmeer (v);
21) Mientje Wever, Boxmeer (v); 22) Iet Cremers, Overloon (v); 23) HansWillems, Rijkevoort (m); 24) Edmond van Neerven, Boxmeer (m); 25) Geert Reijnders, Maashees (m); 26) John van Raaij, Boxmeer (m); 27) Ben van Klooster, Boxmeer (m); 28) Dorothé Aarts-Nissen, Overloon (v); 29) Mariëlla van Wijnen-Heijs, Boxmeer (v); 30) Emile Roemer, Sambeek (m).

U bent hier