h

Geslaagde busreis naar de Tweede kamer.

8 december 2009

Geslaagde busreis naar de Tweede kamer.

Mensen en Politiek dichter bij elkaar brengen.

Boxmeer – Op 4 december was er voor de derde keer een zeer geslaagde busreis, voor het eerst in de SP-touringcar, voor ouderen naar de Tweede kamer in Den Haag. Geslaagd want de bus was vol en de mensen tevreden. De SP organiseert deze busreizen om de politiek en de mensen dichter bij elkaar te brengen.

Uit alle kerkdorpen van onze gemeente hadden zich mensen opgegeven. Helaas kon niet iedereen mee, want ook een touringcar heeft maar tweeenvijftig zitplaatsen, tien mensen staan daarom nog op de wachtlijst en kunnen bij de volgende busreis voor ouderen mee.

Tijdens het bezoek werd o.a. een bezoek gebracht aan de vergaderruimten, de oude en de nieuwe Tweede kamer en de Handelingenkamer (de bibliotheek). Ook konden mensen in discussie gaan met het Boxmeerse Tweede kamerlid Emile Roemer, die ook een groot deel van de rondleiding voor zijn rekening nam.

Opvallend was dat er op de terugreis meer gediscussieerd werd in de bus over politieke onderwerpen dan op de heenreis. Op zich een goed teken,want dat geeft aan dat de mensen het een leerzame dag gevonden hebben.

U bent hier