h

Bert Moeskops lijsttrekker in 2010: "Solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid; juist nú!"

16 november 2009

Bert Moeskops lijsttrekker in 2010: "Solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid; juist nú!"

Wethouder Bert Moeskops uit Vierlingsbeek voert bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen de lijst van de SP Boxmeer aan. Tijdens hun algemene ledenvergadering op donderdag 12 november hebben de Boxmeerse socialisten dat besloten. Met de komende magere jaren, na de economische crisis, is de boodschap van Moeskops en zijn SP voor de verkiezingen op 3 maart volgend jaar simpel maar helder. “Juist de komende jaren komt het voor de inwoners van Boxmeer aan op solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid.Daarom SP. Juist nú!"
Vierlingsbekenaar Bert Moeskops voert de SP-lijst aan bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

Moeskops betrad in 2001 de Boxmeerse politieke arena als burgercommissielid voor de SP. In 2002 werd hij raadslid en fractievoorzitter. Vier jaar later in 2006 trad hij toe tot het college van b en w, waarin partijgenoot Gerard Everink de tweede SP-wethouder is. “Ruim een kwart van de Boxmeerse kiezer beloonde de SP in 2006 bij de verkiezingen voor de door ons in 2002 ingezette rust in de bestuurlijke cultuur.” Moeskops wil met zijn SP die ingezette koers graag doortrekken ‘in het algemeen belang van onze inwoners en om Boxmeer als gemeente positief op de kaart te blijven zetten’.

Naar de mensen

De SP- lijsttrekker benadrukt nog eens ‘dat wij ook altijd hebben gezegd dat de politiek tussen en naar de mensen toe moet’. “De afgelopen jaren hebben wij laten zien, hoe dat kan. Oók als je eenmaal op het bestuurderspluche zit. En ondanks alle Haagse ‘tegenwerking’ hebben wij in Boxmeer het sociale gezicht van onze gemeente opgepoetst de afgelopen acht jaar.” Moeskops spreekt namens de grootste coalitiepartij zijn waardering uit ‘voor de goede samenwerking met onze coalitiepartners’. “We hebben 90, misschien wel 95 procent van ons coalitieakkoord gerealiseerd of in gang gezet; zonder noemenswaardige lastenverzwaring voor onze inwoners. Wij hebben grotendeels gedaan, wat wij hebben beloofd. Dat is een knappe prestatie.”

Juist nú SP

Ook na twee periodes van regeren, is er voor de SP Boxmeer volgens Moeskops nog genoeg werk aan de winkel. “Zeker nu na de economische crisis onze inwoners enkele magere jaren staan te wachten. Juist in mindere tijden komt het voor onze burgers aan op de drie kernwaarden van de SP: solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid. Juist nú!”

De ledenvergadering van de SP stelde grotendeels ook het nieuwe verkiezingsprogramma vast. Medio december wordt dit afgerond en bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de SP-kandidatenlijst. Vast staat al wel dat SP-fractievoorzitter Winfried Bosters uit Boxmeer de nummer twee wordt en dus de ‘running mate’ van Moeskops. De kersverse SP-lijsttrekker dankte de leden voor het in hem gestelde vertrouwen: “Een lijsttrekker heeft een lijst nodig; niet andersom. Wethouders hebben hun raadsfractie nodig, de raadsfractie heeft op haar beurt de afdeling nodig; en niet andersom. De SP doet het samen, van folderaar tot bestuurder. Van hulpdienst tot voorzitter.”

U bent hier