h

65 blijft 65: langer doorwerken is ongewenst, onzinnig en onnodig

24 november 2009

65 blijft 65: langer doorwerken is ongewenst, onzinnig en onnodig

BOXMEER – Ook de SP in Boxmeer komt in actie tegen de maatregel om de pensioenleeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. Op zaterdag 28 november aanstaande is er een ‘ludieke’ actie in het centrum van Boxmeer. De actie om handtekeningen in te zamelen, start rond het middaguur.

SP-lijsttrekker Bert Moeskops laat namens de SP weten dat ook deze maatregel weer eens de gewone man hard treft. “Als deze maatregel nu echt nodig was om het pensioenstelsel te redden van de ondergang dan zou je er nog enig begrip voor op kunnen brengen,” zegt hij. “Het is echter helemaal niet zo dat de AOW onbetaalbaar wordt in de toekomst. Daar zijn genoeg berekeningen over gemaakt door het Centraal Plan Bureau, het rekencentrum van de regering zelf. Daarnaast zijn er genoeg andere terreinen waar de overheid geld kan halen, maar daar gebeurt niets mee.”

Vrije keus
De SP vindt dat je de mensen die daarvoor kiezen natuurlijk de vrijheid moet geven om langer door te werken, maar ga mensen daar niet toe verplichten. Een bijkomend negatief effect is er voor de mensen die de pech hebben om op latere leeftijd werkloos te raken. Voor hen is het heel erg lastig om nieuw werk te vinden. SP-voorman Moeskops: “Zij lopen grote kans dat zij, naast het verlies van werk en verplicht solliciteren, ook nog eens twee jaar langer van een uitkering moeten leven. Dat is geen leuk vooruitzicht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat driekwart van de mensen vindt dat deze maatregel zo niet door moet gaan.”
Volgens de SP wordt er te veel bezuinigd op sociale voorzieningen, het onderwijs en de zorg en dat zijn nu juist belangrijke peilers van onze samenleving.

U bent hier