h

Pantein draait bij:Enquête niet ten koste van zorg

27 juni 2009

Pantein draait bij:Enquête niet ten koste van zorg

De SP afdeling Boxmeer heeft Pantein in een boze brief om opheldering gevraagd over het inleveren van verzorgingstijd voor het invullen van een enquête. Pantein is bijgedraaid, zo blijkt uit haar antwoord.

Thuiszorg Pantein wilde ten behoeve van het ’Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg’ een enquête onder zorg- en verpleegtijd uitvoeren, omdat dit dwingend opgelegd is aan alle zorgorganisaties. Op die manier kan de kwaliteit van zorg onderling vergeleken worden.
De SP is faliekant tegen deze doorberekening van tijd omdat de SP vindt dat cliënten zijn geïndiceerd voor hulp en deze tijd niet oneigenlijk gebruikt mag worden voor het invullen van formulieren. De jaarlijkse meting van de thuiszorgorganisatie is een ondernemingsplicht en mag niet afgewenteld worden op de cliënten.
Pantein heeft hierop gereageerd en is bijgedraaid. De tijd die gemoeid is met het invullen van de enquête wordt nu niet meer aangemerkt als verzorgingstijd. Pantein geeft aan dat het niet de bedoeling geweest is om de cliënten op deze wijze met minder zorg te ‘benadelen’.
De SP Boxmeer is blij met dit hernieuwde inzicht bij Pantein.

U bent hier