h

SP- enquête in Hollesteeg toont noodzaak onderhoud

3 mei 2009

SP- enquête in Hollesteeg toont noodzaak onderhoud


“Er gaat een brandbrief naar Mooiland en de gemeente Boxmeer – Eind maart heeft de SP-afdeling Boxmeer een enquête gehouden onder de 151 bewoners van huurwoningen in de wijk Hollesteeg 2 in Boxmeer. De enquête ging over het achterstallig onderhoud aan de woningen en de openbare ruimte. Ruim 36 procent van de mensen heeft gereageerd. De reacties zijn verwerkt in een brandbrief die op maandag 4 mei 2009 aan Woonmaatschappij Mooiland en de gemeente Boxmeer wordt gestuurd.

Op 21 maart heeft de SP-Boxmeer een uitgebreide enquête gehouden in de wijk Hollesteeg 2 te Boxmeer. “Reden om deze enquête te houden waren de vele signalen die wij ontvingen van de mensen in de wijk over het achterstallig onderhoud aan de woningen”, aldus SP-voorzitter Ria Crützen. “De reacties geven aan dat er echt iets aan de hand is.” De buurt is inmiddels ingelicht over de resultaten, ongeveer eenzelfde brief gaat ook naar Mooiland-Maasland en de gemeente.
Crützen: “Uit de reacties komt duidelijk naar voren dat Mooiland zijn afspraken niet goed nakomt. Volgens Mooiland heeft dat deels te maken met de fusies die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden met onder andere wooncorporatie Vitalis.” Maar de SP vindt dat dit soort fusies niet mag betekenen dat de huurders er slechter van worden, een fusie moet juist verbeteringen tot gevolg hebben.

Enkele resultaten
33 procent van de bewoners is tevreden en 65 procent van de bewoners heeft klachten over het onderhoud. Ruim de helft van de klachten gaan over het onderhoud aan de natte ruimten (douche en WC).
De overige klachten gaan onder meer over verouderde keukenblokken, hang- en sluitwerk dat aan vervanging toe is, scheuren in de muren en slecht onderhouden dakkapellen. “Maar er zijn ook klachten over de openbare ruimte”, zegt Crützen. “Omdat het oplossen van deze klachten iets moeilijker ligt, vragen we het college om dit met de wijkraad te bespreken.”
De SP hoopt dat de signalen zoals die nu door de bewoners van Hollesteeg 2 zijn afgegeven, worden opgepakt door Mooiland. Crützen: “We vragen aan Mooiland om een bijeenkomst te beleggen met de huurders om te luisteren naar hun klachten en de gemaakte afspraken na te komen!”

Lees hier de enquete over de Hollesteeg 2.

U bent hier