h

Op aandringen Emile Roemer blijft truckerrun behouden.

23 maart 2009

Op aandringen Emile Roemer blijft truckerrun behouden.

De truckerruns waar vele verstandelijke gehandicapten jaarlijks van genieten kunnen blijven voortbestaan. Op aandrang van SP-Kamerlid Emile Roemer heeft verkeersminister Eurlings zich bij de EU hiervoor ingezet. Vandaag kwam de minister per truck naar de Tweede Kamer om aan Emile Roemer de brief van Eurocommissaris Tajani te overhandigen waardoor de truckerrun officieel behouden blijft.

Door de komst van de digitale tachograaf zouden vrachtwagenchauffeurs in hun vrije tijd niet meer even kunnen gaan rijden voor dit evenement. Aanvankelijk zag Eurlings hier geen oplossing voor, maar na aandringen van Roemer wist hij dit toch te regelen voor de binnenlandse truckers.

Na vandaag geldt deze toestemming voor alle truckers die in Europa rijden.
Overal in het land vinden toertochten - in lange colonnes met vrachtwagens - voor gehandicapten plaats. Deze truckerruns werden in hun voortbestaan bedreigd omdat de digitale tachograaf het uitje voor gehandicapten wel meetelt als werktijd. Chauffeurs mogen dan een volgende dag de weg niet op vanwege de rij- en rusttijdenwet. Roemer: “Dit probleem is nu opgelost waardoor deze grote evenementen kunnen blijven bestaan. De verstandelijk gehandicapten kunnen dus opgelucht adem halen en de truckers houden hun vrijheid om een vrije dag leuk en nuttig te besteden. De truckerruns blijven behouden.”
Zie ook Red het Konvooi voor gehandicapten Boxmeer!

U bent hier