h

‘In Boxmeer is niks te doen voor jonge gehandicapten’

19 oktober 2008

‘In Boxmeer is niks te doen voor jonge gehandicapten’

Voor jonge mensen met een lichamelijke handicap die op zoek zijn naar een activiteit die bij hun past is het niet gemakkelijk om ook echt iets leuks te vinden. Veel activiteiten die georganiseerd worden voor de doelgroep zijn op de oudere gehandicapten of verstandelijk gehandicapten gericht en daar zijn jongeren meestal niet naar op zoek. De SP in Boxmeer wil samen met deze specifieke groep mensen op zoek gaan naar een oplossing.

Het is niet gemakkelijk voor iemand van tussen de 20 en 50 jaar met een lichamelijke handicap, om een leuke dagactiviteit te vinden.Veel instellingen richten zich op de grootste groep onder de gehandicapten en hulpbehoevenden. Dat zijn de ouderen en verstandelijk gehandicapten. Daardoor zijn de activiteiten die georganiseerd worden ook vaak gericht op 50-plussers en ouder.
Bram Brauer uit Boxmeer, lid van de SP-jongerenafdeling ROOD en zelf ook aangewezen op zorg en activiteitenbegeleiding, vertelt over zijn ervaringen.
“Ik ben hier in de omgeving al naar een activiteiten centrum en een zorgboerderij geweestmaar hier zat ik echt tussen mensen van 50 tot 80 jaar.” “Daarbij ligt het mij niet om een hele dag in de week creatief bezig te zijn.” “Ik zou willen dat er een plek kwam waar veel afwisselende activiteiten georganiseerd worden en waar mensen zelf aan kunnen geven wat ze zouden willen.” “Ook zou het leuk zijn als er een ontmoetingsplek zou zijn voor beperkt en onbeperkt Boxmeer en omgeving.” 'Zodat mensen met een beperking en mensen zonder beperking met elkaar in contact komen.” “Ik heb dan wel een handicap maar ik ben ook gewoon een erg sociaal mens.”

Contact
SP-raadslid Sohela Hosseini wil zich graag inzetten voor deze groep mensen. Zij vindt dat het hoog tijd wordt dat er in Boxmeer en omgeving activiteiten georganiseerd gaan worden voor jonge gehandicapten. “Het mag toch niet zo zijn dat je als gehandicapte maar moet wachten tot je oud bent omdat er voor jongeren niks leuks te doen is? Ik wil graag met de gehandicapte jongeren in gesprek om samen te zoeken naar een oplossing voor dit probleem” aldus Hosseini.
Mensen die naar aanleiding van dit bericht willen reageren kunnen hun reactie sturen naar: Boxmeer@sp.nl ter attentie van Bram of Sohela.

U bent hier