h

Themamiddag WMO

30 november 2007

Themamiddag WMO

opsommingDe SP organiseert op maandag 10 december vanaf 13.30 uur een themamiddag over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Plaats van handeling is sociaal-cultureel centrum De Weijer in Boxmeer.

De WMO treedt op 1 januari 2008 in werking. Het doel van deze wet is dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. De wet geeft een grotere keuzevrijheid aan mensen die zorg nodig hebben, zodat hulp op maat beter gegeven kan worden. Iedereen die meer wil weten over de WMO of die vragen heeft over zijn of haar situatie is van harte welkom.

Het eerste deel van de middag is informatief, het tweede deel geeft ruimte voor discussie en debat. Aan de hand van een korte inleiding vindt een discussie plaats met een forum van professionals en vrijwilligers die te maken hebben met de WMO. Namens de SP is Tweede Kamerlid Rosita van Gijlswijk aanwezig, zij is woordvoerster WMO. De themamiddag wordt geleid door Vincent Ronnes. Iedereen die interesse heeft is welkom. Naast de WMO in algemene zin worden tijdens het debat diverse stellingen besproken. De stellingen spitsen zich toe op hulp bij het huishouden, mantelzorg en vrijwilligers in de thuiszorg.

De middag duurt tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Ria Crützen, 0485 - 573062.

U bent hier